Ciutat de Lleida.
+34625923100
info@htt.cat

Cloud.

La pregunta correcta no és: «Per què he d’anar al núvol?» sinó «Quan?»

Potència, Flexibilitat i Disponibilitat

Potència, Flexibilitat i Disponibilitat son algunes de les característiques que defineixen els serveis al núvol, no obstant, de vegades, se’ns fa difícil de creure que tindrem tot el control sobre els serveis que allotgem al núvol.

L’objectiu d’HTT és acostar la tecnologia «cloud» a les vostres mans i ficar-la al vostre abast i servei.

No cal que disposeu infraestructura en servidors antics a les vostres instal·lacions, pregunteu-nos què heu de fer per traspassar la informació al núvol i us ajudarem.

Creixement dinàmic

Una de les característiques interessants de la computació al núvol és una capacitat de creixement que s’ajusta, en cada moment, a les necessitats del vostre negoci/empresa: no cal contractar grans servidors virtuals en previsió d’un creixement puntual relacionat amb l’estacionalitat del mercat (rebaixes, black-friday, …) i pagar pel mateix servidor sobre-dimensionat la resta de l’any; el creixement dinàmic permet ampliar la configuració dels serveis contractats de manera dinàmica o bé contractar inicialment un servidor petit i programar el sistema per “clonar-se” per tal de fer front als pics de treballs dels que parlàvem fa unes línies, destruint-se aquests “clons” una vegada s’hagi normalitzat la situació, pagant, així, per allò que tenim en cada moment, ni més ni menys.

Seguretat: els diners sota el matalàs!

Alguns, sempre va bé tenir-ne alguns sota el matalàs, però les mesures de seguretat que ofereix un banc son superiors a les que pugui oferir un simple matalàs; passa el mateix amb la informació.

Disposar d’una mínima infraestructura «cloud» us garanteix que aquells servidors, programes o base de dades que considereu crítiques pel vostre negoci estiguin sempre disponibles.

En tot això, però, hi ha un problema: parlar de seguretat informàtica, persistència de dades, etc. és com vendre fum. La intangibilitat de la xarxa en la que es basa la tecnologia «cloud» així com els incidents que habitualment apareixen en la premsa relacionats amb xarxes socials, App’s d’aparell mòbils, etc. generen desconfiança.

Objectiu: Seguretat.

Parlar de «cloud» és parlar de seguretat: les principals empreses proveïdores de serveis al núvol passen estrictes controls de seguretat i auditories basades en normes d’estandarització, la majororia d’elles relacionades amb el comerç electrònic i passarel·les de pagament, que acostumen a ser les normatives més estrictes. Actualment la majoria de grans empreses orientades a la venda directa (moda, supermercats, etc) tenen la seva infraestructura de pagament en el núvol.

Disponibilitat i Accés a la informació.


Un dels avantatges principals de treballar en entorns «cloud» és la disponibilitat de les dades; s’aconsegueix de dues maneres -no excloents:

Fent una còpia íntegra –snapshot – dels vostres servidors virtuals allotjats al núvol, que podreu programar quan voleu que es duguin a terme.

Fent una copia de les dades i exportant-les allà on vulgueu: les podreu descarregar als vostres equips locals o guardar-los en un altre servidor al mateix núvol; o les dues coses.

Situacions imprevistes.


Tenir el negoci al núvol és tenir-lo sempre al vostre abast, l’estalvi en desplaçaments tècnics per fer front a situacions inesperades és força important i la adaptació als canvis o la presa de mesures per fer front a aquestes situacions és molt més ràpida i efectiva que tenir-la que fer sobre maquinari físic.

demaneu-nos informació a info@htt.cat